the future will be wonderful
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Bucky Barnes, the Winter Soldier

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
▪▪ Play by : Sebastian Stan
▪▪ : :
▪▪ Hozzászólások : 164
▪▪ IC hozzászólások : 93
▪▪ Csatlakozott : 2017. Apr. 15.
▪▪ Kor : 100
▪▪ Tartózkodási hely : on the run
▪▪ Csoport :
  • ✯Outlaw/Törvényen kívüli

Admin

Jelvények
Csoport: Canon Canon
Összesítő: Bucky

 #1•• TémanyitásTárgy: Bucky Barnes, the Winter Soldier   Szomb. Ápr. 15 2017, 15:23


James Buchanan "Bucky" Barnes
The Winter Soldier
CSOPORT: Hősök | PB: Sebastian Stan

"So when I walk away, I only keep my scars. The other me is gone, now I don't know where I belong."


Becenév: Bucky, Yasha, Winter, Asset
Születési hely és idő: New York, 1917. március 10.
Lakhely: Steve mellett, azt hiszem
Foglalkozás: on the run (again!)
Pb: Sebastian Stan

CSALÁD:
The Barnes family: Winnifred (anya), James (apa), Alice, Grace, Rebecca (testvérek), ill. leszármazottjaik - Becca még él egy idősek otthonában, kapcsolat vele/velük pillanatnyilag nincs, halottnak hiszik. (??)
Steve Rogers - "best firends since childood..." / My Mission
Natasha Romanoff - korábbi tanítvány, munkatárs, szerető / Level 7 Target

KÉPESSÉG:
Bucky megkapta a szuperkatona szérum elkorcsosult változatát Armin Zola kísérletei során, így fizikailag az emberi képességek teljes kiaknázására képes - átlagember számára elképzelhetetlen állóképesség, erő, gyorsaság, ügyesség jellemzi. Immunis a mérgekre (köztük az olyan hétköznapiakra is, mint az alkohol vagy a koffein), ám gyors metabolizmusát ellene is ki lehet használni (pl. éheztetés). Az összes érzékszerve felfokozott szinten működik.
Már a szérum előtt is kiemelkedő mesterlövész volt, ez a szérum óta emberfeletti szintet ért el. A HYDRA minden fegyvernem használatára megtanította, legyen az lő- vagy kézi- vagy egyéb fegyver. Gyakorlatilag bármilyen járművet elvezet, képes a környezetét kreatívan használni a túlélés/feladatteljesítés során. Ezen felül a bionikus fémkarja mindig 'kéznél van'. Kiemelkedő stratégiai, taktikai érzékkel rendelkezik, és tisztában van a fontosabb kém-ismeretekkel (hackelés, észrevétlenné válás, stb) is.
Lassan vagy egyáltalán nem öregszik (ez saját maga számára is kérdéses).

TULAJDONSÁGOK:
"- Ki a fene vagy és mit keresel itt?
- Unalmas lehetett egyedül összeveretni magad, gondoltam, csatlakozom. Bucky vagyok." (1926)

"- Steve-re nagyon kell vigyázni, James.
- Tudom, Mrs. Rogers, de azért egy kicsit szórakozhatunk Stevie-vel, nem?
- *sóhaj* Jó fiú vagy, Bucky." (1929)

"- Már megint Steve ajándékára költötted ez összes zsebpénzed, igaz? Sírba fog vinni az a te jó szíved, kisfiam!" (1933)

"- Haza kellene küldened, Steve.
- Tudom, Peggy, de... Bucky maradni akar.
- Mert megkérdezted tőle. Sosem hagyna el téged." (1943)

"Tisztelettel kérelmezem az egység eltávozási idejét kiadni, amíg a lövészünk, James Barnes felépül sérüléseiből. Az akció során ismét bizonyította, hogy nélkülözhetetlen tagja a csapatnak, többször megmentette mind az én, mind James Morita és Jacques Dernier életét." (1944)

"- Őrmester, a szeretett kapitánya halott, ahogyan Ön is. Senki nem jön megmenteni. Miért nem adja fel? A folyamat már elkezdődött, fölöslegesen harcol." (1949)

"- Ki vagy te?
- 357... Bucky...
- Süsd ki újra! Még mindig emlékszik.
*üvöltés*
- Ki vagy te?
- Őr...mes...
- Újra!
*üvöltés*
- Ki vagy te?
*csend*
- Végre. Folytassák a megszokott menettel!" (1972)

"- Miért motyog?
- Csak valami programozási hiba, ne törődj vele. Nem zavarja a működését, szóval nincs értelme kijavítani.
- Néha úgy bámul, mintha meg akarna ölni.
- Az a dolga, te idióta. Emelj egy kicsit a dózison. Szóval van már jegyed a jövő heti meccsre?" (1994)

"- Bucky...?
- Ki a fene az a Bucky?" (2014)

"- A férfi a hídról... ki volt? (...) Ismertem őt." (2014)

"- Hoztam neked egy vacsorát. Még meleg.
- Nem félsz tőlem, kislány?
- Mami azt mondja, hogy ne jöjjek a közeledbe, meg biztosan részeg vagy, és csak bántanál. De szerintem nem bántasz te senkit.
- Anyukádra kellene hallgatnod.
- Miért? Máris beszélgetünk, és nem bántasz.
- Nem akarok bántani senkit.
- Edd meg a tésztát, tényleg finom." (2015)

"- Kösz, hogy kisegítettél, James.
- ...
- Ne nézz így, mintha sosem köszönnék meg semmit! Mondtam már, hiába vagy fura, egyben te vagy a legjobb munkaerő, akivel valaha dolgoztam, zokszó nélkül megcsinálsz mindent és jobban bírod a gyűrődést, mint bármelyik korábbi szakácsom. Te még talpon vagy, amikor mindenki kidőlt. Szóval kösz. De most már menj haza és pihenj egy kicsit. Kedden vár ugyanilyen bolondokháza lesz.
- ... jó." (2015)

"- ... nem élve terveznek elfogni.
- Bölcs döntés. Jó stratégia.
- Nem kell harcba torkollnia, Buck.
- Mindig harcba torkollik." (2016)

"- Nem tudom, érek-e ennyit, Steve.
- Amit tettél azok alatt az évek alatt, az nem te voltál. Kényszerítettek.
- Tudom... de megtettem." (2016)

"- Biztos vagy benne?
- Nem bízhatok a saját elmémben. Így lesz a legjobb... mindenkinek." (2016)


ERŐSSÉGEK / KEDVELT DOLGOK:
- A kiképzés és az átélt borzalmak. Van valami megnyugtató abban, hogy megjártad a poklot: mi újat tudnak még mutatni? Mivel tudnak még fenyegetni?
- Törődik másokkal, hűséges, jószándékú.
- Macskák. A macskák imádnivalóak.
- Kutyák. Van aki nem imádja a kutyákat? Hadd öljem meg.
- Steve Rogers. Mindig.

GYENGESÉGEK / UTÁLT DOLGOK:
- A kiképzés és az átélt borzalmak. Próbáltál már aludni hetven évnyi agymosás és kínzás után? Sok sikert hozzá.
- Poszt-traumatikus stressz szindróma, depresszió, túlélők bűntudata és egyéb pszichológiai apróságok.
- A saját elméje.
- A macska-tematikájú szuperhősök. Meg a madarak.
- Laktózérzékeny volt régen, bár a szérum ezt meggyógyította, fejben még mindig az.
- Steve Rogers.ELŐTÖRTÉNET:
A hallása tér vissza először, mint általában. Halk mormolás körülötte, kivehetetlen beszédfoszlányok, amiket a tudata nem képes összerakni. Aztán a szagok jönnek, és Bucky ekkor már egészen biztos benne, hogy valami nincs rendben. Idegen. Idegen a levegő, hiányzik a fertőtlenítőszer és a vegyszerek aromája, a légkondicionálás ózonos mellékíze. Ahogy az is szokatlan, hogy még nem ragadták meg, hogy átvonszolják a másik helyiségbe. Egy mély lélegzetvétel után még több hiányosságra figyel fel: sehol a fegyverolaj ismerős illata vagy a taktikai felszerelés ismerős nyikorgása a mozdulatok nyomán, katonai bakancsok dobogása sem hangzik fel...
Kinyitja a szemét. Világos gerendák a feje felett, ő pedig nem a kábeleken lóg, hanem valamilyen puha matracon fekszik. Bár a feje még mindig ködös és nehéz, a túlélési ösztön erősebb, és átveszi az uralmat. Oldalra hengeredik, le az ágyról, és azonnal el is borul, valami nem stimmel - a bal oldala, túl könnyű, az egész testében elcsúszott az egyensúlya - a fémkar hiányzik, képtelen akár csak felegyenesedni, billeg a világ. Az ágy túloldalán szuszogás és csizmás lábak, egyetlen ember, ki az az idióta, egyetlen embert még így is le tud győzni, fegyvertelenül és fél karral, csak egy pillanat kellene, amíg összeszedi magát és helyreáll a világ...
- Barnes.
Elesik megint, nem érdekli. Nem viszik vissza, nem megy vissza, nem nem nem. A hang ismerős, a pánik felgyűrűzik a torkán, száraz köhögés formájában. Ha lenne valami a gyomrában, valószínűleg öklendezne. Ismeri a menetet, emlékszik - valamennyire. Az ébredés után azonnal a Szék jön, még mielőtt elég erőt gyűjtene bármiféle engedetlenségre, ki kell törölni, tiszta lappal indítani, hogy betáplálhassák az új parancsokat, nem nem nem...
- Barnes, higgadj le, mert szükségem van rád.
A csizmák gazdája nem jön közelebb, és a hangja is egyenletes. Ismerős. Bucky tudja, hogy ismeri, csak nem biztos benne, honnan. A falig csúszik, seggen, és csak akkor néz fel, a fekete férfi arcába.
Katt- Katt- Katt. Szinte hallja, ahogyan a fejében helyükre kerülnek a dolgok. Sólyom. Wilson. Sam. Steve barátja, Bosszúálló. Nem Hydra. Nem Hydra. Nem Hydra.
Megkönnyebbült sóhaj, az övé, jön rá egy másodperc késéssel.
- Steve? - Azt ígérte, itt lesz, amikor Bucky felébred. A pánik ismét megkörnyékezi. Steve nincs itt, Steve bajban van. Körülnéz, mintha reménykedne, hogy mégis előlép valamelyik árnyékból, "hah, bevetted", mondaná, de nem. Csak egy másik fekete férfi áll az ajtóban - Bucky automatikusan összébb húzza magát, emlékeiben karmok csikordulnak a fém karon, ahogyan Wakanda királyával harcolnak -, egyébként magukban vannak.
- Ebben kellene a segítséged - bólint Wilson kelletlenül, ismét magára vonva Bucky figyelmét. T'Challa nem ellenség. Ő adott menedéket Buckynak, szóval nem lehet ellenség. Elvileg. A légzése lassan normálisra áll vissza, és azt is kezdi érezni, hogy éhség mardossa a gyomrát. Az agya sem akar már kitürelmkedni a homlokán keresztül, bár az erei még mindig égnek, az összes, egyenként, érezhetően.
- Már megint mit művelt az az idióta?
Kezd megnyugodni. Ez az egy legalább ismerős. Élete története. Amikor önmaga volt, úgy rémlik, mintha semmi mást nem csinált volna - rohant Stevie után a vészbe, vérbe, bárhová, hogy kihozhassa onnan. Melegség a mellkasában.
- Ha egy kicsit összeszedted magad, és az orvosok bevetésre késznek nyilvánítanak, akkor talán elmondom.
Vicsor, enyhén vadállati arckifejezés. Bucky kedveli Wilsont, de előbb harapná le a saját ujjait, semhogy ezt hangosan beismerje. Idegesítő fráter. Steve-en kívül az egyetlen, aki normális emberi lényként kezeli, merészeli ugratni, és nem viselkedik úgy, mintha tojásokon tipegne körülötte. Bucky a falnak koppantja a fejét.
- Hadd találjam ki. Meg kell menteni, mert vészforgatókönyv nélkül csinált valami hülyeséget. - Száraz a hangja, nem hagyja, hogy hallatszódjon rajta aggodalom vagy törődés. Az efféle gyengeséget kihasználják ellene. Az érzelmek nem arra valóak, hogy kimutassák őket. Nem is lenne szabad, hogy legyenek érzelmei. A fenébe, még két év (?) után is nehéz nem a kondicionálása mentén gondolkodnia. Hirtelen átfutó, rémült borzongással nyikkan meg. - A kódszavak?! - Ugye nem várják el tőle, hogy veszélyeztessen embereket azzal, hogy közéjük megy, miközben még mindig egy időzített bombaként ketyeg a fejében a Hydra-program?
Persze, hogy elvárják.

Végül persze, hogy belemegy.
Végtére Steve-ről van szó.
THANKS!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Bucky Barnes, the Winter Soldier   Szomb. Ápr. 15 2017, 17:17

Elfogadva

Köszöntelek az oldalon!
Bucky az egyik személyes kedvencem, így örülök, hogy elhoztad nekünk. Gondosan összeszedted a családtagokat, szakszerűen összehoztad a képességleírást is. Tetszett, hogy Bucky tulajdonságait, önzetlenségét, és Steve iránti barátságát idézeteken keresztül mutattad be, ettől igazán egyedi lett a lap. A macskás rajongáson és a laktózérzékenységen jókat mosolyogtam, ettől igazán emberi lett a karakter. A képregényben igazi palacsintás volt, és olyankor mindig közelebb éreztem magamhoz a Tél katonáját.
A szerepjáték példa teljesen korrekt lett, a Polgárháború után játszódott, amiben visszakaphattuk Bucky-t a "felolvasztottak" sorába.

A foglalót már lerendezted, így irány a játéktér, várom, hogy játékban is lássalak! : )
marvel-universe.hungarianforum.com
Vissza az elejére Go down
 
Bucky Barnes, the Winter Soldier
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Marvel Universe :: Alapok :: Karakteralkotás :: Elfogadott karakterek-
Ugrás: