the future will be wonderful
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Vízió

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
▪▪ Play by : Paul Bettany
▪▪ : :
▪▪ Hozzászólások : 3
▪▪ IC hozzászólások : 0
▪▪ Csatlakozott : 2017. Sep. 04.
▪▪ Tartózkodási hely : New Avengers Facility; New York; USA
▪▪ Csoport :
  • ✯Hero/Hős


Jelvények
Csoport: Canon Canon
Összesítő: Vízió

 #1•• TémanyitásTárgy: Vízió   Pént. Szept. 08 2017, 14:59


Vízió
Vision
CSOPORT: Hero [New Avengers] | PB: Paul Bettany

"Well... I was born yesterday."


Becenév: Vízió/Vision, nem igazán rendelkezik becenevekkel
Születési hely és idő: a Bosszúállók Tornya [egykoron Stark Torony], alig több, mint egy éve
Lakhely: Új-Bosszúállók létesítménye [New Avengers Facility]
Foglalkozás: Hős, Az Élet szolgálója, Bosszúállók tagja
Pb: Paul Bettany

CSALÁD:
Ultron: Eredetileg mint gazdatestet álmodta meg magának az androidot, ő építette meg őt a vibránium és a Bölcső használatával.
Tony Stark: afféle apafigura, aki ellenezte Vízió elpusztítását, s helyette azon dolgozott, hogy a lény életre kelhessen.
Bruce Banner: a programozó, ő segített Tony-nak átültetni JARVIS tudatát az android testébe.
Thor: a viharisten, aki egy látomás hatására Mjölnir villámaival életre keltette a lényt, aki ezért örökké hálás is lesz neki.
Wanda Maximoff: Különös kötelék fűzi hozzá, de mivel nem ismeri és sosem gyakorolta az emberi érzelmeket, ezért megmagyarázni sem tudja, mi az, csak azt tudja, hogy lenyűgözi a hölgy és roppantmód élvezi a társaságát. [Amit igyekszik rendkívül roppantmód ételek elkészítésével kimutatni.]
Bosszúállók csapata: Mindannyiukért az életét áldozná, még akkor is, ha ő tűnik a legzárkózottabb és legkiismerhetetlenebb tagnak közülük.

KÉPESSÉG:
Sűrűségmanipuláció: Az Elmekő segítségével képes növelni vagy épp csökkenteni saját sűrűségét akarata szerint. Ennek köszönhetően lehet a gyémántnál is keményebb  vagy akár teljesen súlytalan.
Ellenállás: A vibránium Vízió testében elég ellenállóvá teszi ahhoz, hogy ne hassanak rá Sólyomszem nyilai, illetve ha növeli a sűrűségét, akkor még Mjölnir, Thor pörölye se.
Szupererő: Vízió képes volt felvenni a harcot Ultronnal és a seregével, köszönhetően a képességnek, amivel befolyásolja saját sűrűségét. Mikor ezt a képességet nem használja, akkor is erősebb, mint az egyszerű emberek.
Repülés: Ha elég alacsonnyá teszi önnön sűrűségét, képes a föld fölé emelkedni és nagy sebességen repülni azáltal, hogy teljes mértékben kontrollálja saját mozgását.
Anyagtalanság: Lecsökkentve a sűrűségét Vízió képes áthatolni szilárd tárgyakon, amiket képes elpusztítani azáltal, hogy rajtuk átnyúlva újra megszilárdítja önmagát.
Külső befolyásolás: Mivel teljes mértékben uralja saját molekuláit, képes akarata szerint megváltoztatni külsejét, mint ahogyan azt demonstrálta is, amikor olyan öltözéket és köpenyt teremtett magának, mint amilyennel Thor is rendelkezik.
Energiasugarak: Az Elmekőből képes kilőni őket, ezek az energianyalábok elég erősek ahhoz, hogy akár egy vibrániummal bevont testet is felsértsen [ezt használta Ultron ellen].
Gépek irányítása: Képes meghackelni számítógépeket, ezt használta a robot Ultron ellen, amikor is az említettet teljesen elválasztotta az internettől.

TULAJDONSÁGOK:

"I'm not Ultron. I am not JARVIS. I am … I am."

Vízió megálmodója a félreértelmezett küldetés által világpusztítást tervező Ultron volt, aki bár sereget épített magának, teremteni kívánt egy tökéletes testet, melybe tudatát átültetvén még erősebbé válhat. Mindezek ellenére a végül Tony Stark, Bruce Banner és Thor közreműködésével életre kelt lény szöges ellentéte "teremtőjének". Amellett, hogy hiányoznak belőle a megalomániás hajlamok, melyek Ultront tévútra vezették, és hogy egyáltalán nem preferálja az erőszakot [ezért, amikor csak lehet, a szavakat fogja előtérben részesíteni], ő nagyon is értékeli az életet, s a Föld bolygó lakóit, akiket megálmodója kártékony lényeknek bélyegzett meg, míg ő megtiszteltetésnek veszi, hogy a részese lehet az életüknek. Személyisége aspektusait javarészt annak köszönhető, hogy Tony Stark átültette belé JARVIS programját, így tudatára ébredése óta Vízió egy higgadt természetű, megfontolt lény, akit nagyban meghatároznak még az olyan jellemvonások, mint az alázatosság és azon udvariasság, ami JARVIS-ra is jellemző volt korábban. Figyelmes a társaival szemben, jóllehet egyes emberi viselkedésformákat még szoknia kell, ezek jószerével idegenek számára, tekintve, hogy csak nemrégiben "született". [Ennek köszönhető az ajtókkal kötött nem túl szoros barátsága, de már igyekszik leszokni arról, hogy anyagtalanul átsétáljon rajtuk és észben tartani, hogy illetlen másokhoz csak így besétálni!]
Ugyan nem érti őket teljes mértékben, Vízió bármit megtenne az emberekért, ugyanis potenciált lát bennük és csodákként tekint rájuk. Ultron ezen tulajdonsága miatt tekintette őt naivnak. Személyében odaadó, kitartó lényről beszélünk, kit hűsége nem csupán Tony Starkhoz, Wanda Maximoffhoz és a Bosszúállókhoz fűz, de egyben az élethez magához is, aminek védelmében bármikor kész kiállni.
Természetének, tisztaságának köszönhetően méltónak bizonyult a Mjölnir felemelésére és használatára.

ERŐSSÉGEK / KEDVELT DOLGOK:
▲ Tony Stark [lévén, neki köszöni életét]
▽ Wanda Maximoff [Ő maga sem érti a köteléket kettejük között]
▲ Bosszúállók [a csapata és egyben a családja is]
▽ Az Élet maga [lenyűgözi őt]
▲ Emberek [szereti őket csendben megfigyelni a távolból]

GYENGESÉGEK / UTÁLT DOLGOK:
▽ Wanda Maximoff [A hölgy képességei hatással vannak rá, továbbá érzelmi síkon is az ő közelében a legsebezhetőbb, még ha ennek okát ő maga nem is tudja megmagyarázni]
▲ Ultron [megálmodója, akit el kellett pusztítania, erre a mai napig nem büszke]
▽ Emberi viselkedés [érdeklődve figyeli meg, de gyengepontjának tekinthető, mivel nem érti igazán]
▲ Kegyetlenség [mivel ő maga az Életet szolgálja, nem pártol semmit, ami ez ellen szól, éppen emiatt kényszerült Ultron megsemmisítésére]
▽ Főzés [próbálja felfedezni eme szakterületet, de finoman szólva nem az erőssége]


ELŐTÖRTÉNET:
Ujjai között forgatja a sakkbábut, szemléli, mintha élő személyt vizsgálna egészen közelről, pedig tudja jól, hogy a kicsiny figura nem fog megszólalni. Társasága, csakúgy, mint ő maga, ki most a kezében tartja, néma marad. E pillanatban eszébe jut, hogy pont ilyen némaság vette őt körül a születése pillanatában...

Nem volt ott semmi, odabent, a Bölcsőben, csak sötétség. Csendes sötét ölelte körbe, míg fekhelyének fedele elzárta őt a külvilágtól. Aztán lassan mégis érzékelni kezdett. Megérintette bölcsője tetejét, de a bezártság érzésétől csak még jobban összezavarodott. Hol lehet? Miért érzékel tompán zajokat odakintről? Egyáltalán... mi lehet Odakint? Ezek voltak benne az első felmerülő kérdések. A kérdések, melyek csak még zaklatottabbá tették, s ösztönözték arra, hogy megtegye létének első cselekedeteit. Ujjai, melyek addig gyengéden érintették csupán a közte és a világ közötti réteget, gondolatai hatására bizonytalan lassúsággal szorultak ökölbe, mintha csak azt próbálgatta volna ezzel, hogy képes-e egyáltalán a mozdulatsorra. Testrészei pedig engedelmesen követték tudatának parancsait, melyek nyomán egy erős ütést mért a Bölcső tetejére. Egyetlen ütés... de abban az egyetlen mozdulatban, az első tettében életének, benne lakoztak kételyei és a kérdései által felgyülemlett félelem. Egy újszülött félelme, ki korábban tapasztalhatott semmit, s egyszerre rádöbben, hogy egy felfedezésre váró világ veszi őt körbe. Egy hely, melyet nem látott korábban. Egy hely, melyet nem ért.
S ahogy kitört születésének ágyából, a zajokat, a fényeket, a világot már nem érzékelte többé tompán. Ez pedig csak jobban megijesztette. Az új impulzusok. Lassan egyenesedett csak fel, még mindig bizonytalanul saját mozdulataiban, félve, hogy teste esetleg cserbenhagyja abban a minutumban, amint egy kicsit is óvatlanná válik. Ezáltal egy újfajta érzelemmel ismerkedett meg akkor, egy újfajta félelemmel: a fenyegetettség érzésével. Körbepillantott a teremben. Alakok vették őt körbe, figyelték minden mozdulatait... az ő tudatát pedig szépen lassan újabb információhalmazok kezdték elönteni. Adatok. Tudja, honnan származnak, csupán sosem gondolat formájában öltöttek alakot. JARVIS rendszerében ezek fájlok voltak, mappákba rendszerezett, lementett információk. De JARVIS most benne van. Tőle kapott mindent, ami most rendszertelen kavalkádként káoszt szül az elméjében. Újra végigtekint hát az alakokon. Az arcokon. Felismeri őket. Az információ ott van benne, a fejében. A Bosszúállók, a Föld hősei. Látja, amint Steve Rogers ujjai szorosabbra fonódnak a pajzsa fogóján, arcán, csakúgy, mint a többiekén döbbenettel elegyedő bizalmatlanságot vél felfedezni. Körbeveszik őt. Bántani akarhatják? A fenyegetettség növekszik benne. De hiszen életre keltettek.
Pillantása a velem szemben álló viharistenre vándorol. Ő keltett életre. Testtartása most mégis támadó jellegű. Fenyegető. Ezen impulzus indítja be az új reflexet benne: védelmi mechanizmus. Nem akarja, hogy bántsák. Tudatában emlékszerűen sejlik fel, hogy Ultron is bántani akarta JARVIS-t, de ő sikerre tudta magát menteni a harag, a fenyegetettség elől. S úgy érzi, most neki is ezt kell tennie. Előrelendül, egyenesen Thor felé. Nem akarja ezt tenni, de támadástól tart. Továbblöki őt az isten, majd megindul felé. Ahogy harcba kezdenek, egyre csak egy gondolat erősödik benne: Nem akarok harcolni! Nem akarlak bántani titeket! Belül üvölt, várva, hogy meghallják. Mégis arra kényszerül, hogy bevesse erejét. Érzi magában a Kő adta erőt, az energiáját, az esszenciáját... érzi mindazt, amivel felruházza, s melynek nyomán a felé hajított csillag szimbólumos pajzs akadálytalanul suhan át anyagtalanná változó testén, mely a következő pillanatban már meg is szilárdul, hogy újfent a vihar urával nézhessen szembe. Kérlek... ne csináljuk ezt! Elméje üvölt újra, de nem hallják őt. Tovább harcolnak, ütéseik tompa puffanásai töltik meg a helységet újra és újra, még a Mjölnir csapásait is sikerül blokkolnia. Nem látja a dulakodás értelmét, csak szeretné, ha vége lenne.
Csak legyen vége...
Ez fogalmazódik meg benne, mikor Vasember sugarától átsodródik az üvegen, a szilánkok búsan engedik meg magukat a gravitáció számukra legyőzhetetlen hatásának, hogy a földre szóródva aztán még apróbb darabokra törhessenek. De ő rá ez nincs hatással. A következő üvegréteg előtt megállapodik a levegőben, visszanyerve uralmát teste fölött. A rétegről önnön maga tükröződik vissza, látja saját arcát, a vonásait, a szemeket, a sárga, fénylő követ a homlokán. S ugyanakkor látja a kinti fényeket is. Égig nyúló épületek, melynek ablakai barátságos, sárgálló fényt ontanak magukból, odalent autók sokasága mozdul, fényszóróik ebből a magasságból mintha apró fénypontok tömegeiként integetnének fel őneki. Egy egész világ van odakint... az üvegen túl. S ő felé nyúl. Ujjai tétován érintik meg az üveget. Mintha magát a világot érintené, az előbbi harc után meglepő gyengédséggel. Érzi. Érzi a világot. Megérintheti, láthatja és hallhatja. A része. Élet veszi őt körül. Lenyűgöző élet. Míg mi viaskodtunk, idekint megannyi az élet, megannyi alkotás, s mind az Ő művük. Az embereké. Új érzelem bontakozik ki: kíváncsiság, és az az okozta izgalom. Többet szeretne megtudni. Meg akarja ismerni őket. Közelebb akar lenni. Leszáll hát hozzájuk. Tudniuk kell, hogy ő nem fenyegetés, nem akar rosszat. Ő nem Ultron. Bocsánatot kell kérnie a viselkedéséért. Most, hogy a félelem elmúlt benne, restelli, hogy támadásba lendült. De nem csak a bocsánatát kell kifejeznie.
- Köszönöm! - néz Thorra, majd annak díszes öltözékére vándorol a tekintete. Teste a benne kialakuló gondolatra reagálván lemásolja az isten öltözékét, vörös rétegét zöldes ruha vonja be, majd arany köpenyt alkot magának, mintha csak üzenni szeretne vele, s valóban azt is teszi: Látod? Barát vagyok, olyan vagyok, mint te. Az öltözék mimikálása egyszerre jele csodálatának és kifejezhetetlen hálájának, ami örökké össze fogja kötni őt az istenséggel. Pillantása továbbhalad Tony Starkra, szintén hálával tekintve rá. Elvégre véget vethetett volna létének, miután a Bosszúállók megszerezték a Bölcsőt, mégsem tette. Életét legalább annyira köszönheti neki, mint a villámok istenének. Ezután tekintete áttér a fiatal nőre, s elidőzik rajta, mielőtt szemei üdvözölnék a csoport többi tagját is, körvonalazódik benne a szépség fogalma, de nem ad ennek hangot. Helyette, mikor megszólal, szavaival megformálja, hogy a Bosszúállóknak nem kell egyedül szembenézniük Ultronnal. S miközben a megbízhatóságról és megálmodójával elleni harcról esik szó, tekintetét a Mjölnirre szegezve lépdel felé. Talán szörny vagyok. Valószínűleg akkor se tudnék róla, ha így lenne. Meg szeretné győzni őket, kiérdemelni a bizalmukat.
- Indulnunk kell! - nyújtja a pörölyt Thor felé, mire egyszerre a helységet körbelengő bizalmatlanságot felváltja a döbbenet.
Életének első pillanatai. A pillanatok, mikor megismerte azokat, akikre eztán családként tekinthet.

Ujjai enyhén szorítanak kissé az addig gyengéden forgatott figurán. Bánat tölti el ezekben a pillanatokban, oly' keserű érzések, melyeket JARVIS, mikor puszta mátrix volt csupán, nem táplálhatott. Nem csak születése és az azutáni pillanatok elevenednek meg elméjében, de az is, mikor csak az vette őt körül... az első alkalommal, mikor erejét teljes egészében kénytelen volt egy olyan lény ellen fordítani, mely a maga nemében rendkívül különleges volt. Akkor elvett egy életet, hogy az ne fenyegethesse másokét...

Leereszkedett, talpa puhán érte a földet, mintha csak attól félt volna, hogy egy erőteljesebb érintéssel árthatna az őket körülölelő fás környezetnek. Már így is jókora pusztítás vette őket körbe, nem kívánt még többet okozni. Sokovia pusztulását egy kráter fémjelezte. A kráter, melyből Ultron harcviselt testtel mászott elő. Most itt állnak, egymásra tekintve, két oldal képviselőiként. Élet és halál. Rend és káosz. Az emberek azt hiszik, a rend és a káosz ellentétek. Arra gondol, hogy nem kell így lennie. Nem kell végzetesnek lennie a találkozásnak és az életnek sem kell veszélyben lennie. Csupán meg kell találniuk az egyensúlyt. Megint azt érzi, mint amikor Thor és ő harcoltak: nem akar küzdeni. Nem akar csatát. Nem akar halált sem. De ugyanakkor szomorú. Bánatos, mert úgy érzi, nem lesz más mód. Szeretné, ha Ultron is azt látná, amit ő.
- Semmi sem azért szép, mert örök. Azért az, mert kiváltság ismerni. - nyilvánítja ki véleményét, mire az előtte álló gépezet nem lát benne mást, mint egy borzasztóan naiv lényt. A félelem, mi eddig Ultronból áradt, átadja a helyét a haragnak, a megvetésnek, melyek egyvelegéből megszületik az elhatározás a cselekvésre. Mozdulatát, amint előrelendül, átitatja a keserű indulat. Sajnálom!
Az Elmekőből előtör a pusztító energia. Gyorsan véget akar vetni neki. A szenvedéseinek, a fájdalmainak, a gyűlöletnek. Csak véget akar vetni a harcnak, nem elnyújtani azt.
Ahogy a fény elillan, nem marad semmi. Egyedül áll az erdő szélén, és a fák között átszűrődő napsugarakat nézi. Nem marad más csak ő. És a csend.

Eldöntve teszi le a bábut. A kormány által kiadott új törvény nem szült mást, mint ellenségeskedést és még több csatát, amit eredetileg megelőzni volt hivatott. Szomorúsága lesz rajta úrrá, amint eszébe jut, ahogy a földön heverő Wanda mellé térdel. Nem akarta, hogy baja essen. Kétségbeesetten fürkészte arcát, azokat az igéző szemeket, tudatni akarta vele, milyen káossuá is váltak érzései. Bocsánatot akart kérni.
Senkinek sem akart rosszat. Felvillan előtte a zuhanó Rhodes ezredes képe...
Egy pillanatra lehunyja szemeit. Elkeseredés, bűntudat, fájdalom. Ezek kavarognak most benne.


Szemeit kinyitva a bábura pillant.
Ő a bábu.
Úgy érzi, elbukott.

Sajnálom!
THANKS!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
▪▪ Play by : mindenki és senki
▪▪ : :
▪▪ Hozzászólások : 534
▪▪ IC hozzászólások : 10
▪▪ Csatlakozott : 2013. Dec. 08.
▪▪ Tartózkodási hely : mindenütt és sehol
Admin

Jelvények
Csoport: Staff Staff
Összesítő: Admin

 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Vízió   Vas. Okt. 22 2017, 18:18

Elfogadva
♔ Üdv köztünk! Örömömre szolgál, hogy zöld utat adhatok a lapodnak. Vízió nem egy könnyű karakter - nem is választják emiatt sokan - így nagyon örültünk, hogy rá esett a választásod! Azt a gyermeki naivitást, a világra való nyitottságot és kíváncsiságot láttam a soraidba, ami a karaktert jellemzi és mégis mélyen elgondolkodtató dolgokat fogalmazott meg.
Az, hogy "kivontad magad az egyenletből" - ahogy Jeff Bridges Kevin Flynn mondaná a Tron Legacyben - csak jót tett a karakternek. Igen, Vízió számomra pontosan ilyen, tesz egy lépést hátra és csak aztán szemléli a történéseket, a kerek egészet megvizsgálva mielőtt kikalkulálná mi is legyen a következő lépés.
Buckyval beszéltük, hogy kicsit emiatt olyan érzés volt olvasni a lapodat, mintha egy elffel találkozna az ember, egy kortalan bölcs entitással, aki tudatában van a felsőbbrendűségének és felül emelkedik az élet hívságain. Akinek bár hatalma van, mégsem él vissza vele.
A kettősség, ami jellemzi a karaktert tökéletesen visszaköszön a lapodban. Így nem félek attól, hogy eme komplex karakter rossz kezekbe kerülne... nálad biztos helyen van.
Menj és foglalj avatart ha még nem tetted meg, Wanda már nagyon vár! Smile
~Steve
marvel-universe.hungarianforum.com
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://marvel-universe.hungarianforum.com
 
Vízió
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Marvel Universe :: Alapok :: Karakteralkotás :: Elfogadott karakterek-
Ugrás: