the future will be wonderful
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Wanda Maximoff

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
▪▪ Play by : Elizabeth Olsen
▪▪ : :
▪▪ Hozzászólások : 22
▪▪ IC hozzászólások : 14
▪▪ Csatlakozott : 2017. Sep. 06.
▪▪ Tartózkodási hely : Szökésben valahol New Yorkban
▪▪ Csoport :
  • ✯Outlaw/Törvényen kívüli


Jelvények
Csoport: Canon Canon
Összesítő: Wanda

 #1•• TémanyitásTárgy: Wanda Maximoff   Csüt. Szept. 07 2017, 19:53


Wanda Maximoff
Scarlett Witch
CSOPORT: hősök | PB: Elisabeth Olsen

"I'm not a perfect person,
there's many thing I wish I didn't do."


Becenév: Wanda, Wandus, Skarlát boszi
Születési hely és idő: Sokovia, 1989. nov. 2.
Lakhely: New York
Foglalkozás: Bosszúálló, hős tanonc, harcos
Pb: Elisabeth Olsen

CSALÁD:
Szüleim még kiskoromban meghaltak, egyedül csak a bátyám, Pietro maradt velem. Mindössze csak 12 perc van köztünk, nem több, nem kevesebb. Szívem megszakadt, amikor elvesztettem. Az elvesztése mély nyomot hagyott bennem, mintha vele együtt a lelkem egy részét vették volna el tőlem.
Meg persze ott van Vízió. A kapcsolatunk eléggé zavaros, nem igazán tudnám megfogalmazni pontosan, hogy mi van köztünk, de egyenlőre inkább csak barátságnak tudnám mondani. Meg ott van a többi bosszúálló, akik nagyon sokat segítettek belilleszkedni és mindig mellettem voltak, valahányszor szükségem volt rájuk. Nélkülük nem volnék most az, aki most vagyok.

KÉPESSÉG:

Energia manipuláció : Wanda képes robbanásokat, hullámokat és csavarokat előállítani, lehetővé téve, hogy felemelje / húzza vagy fújja le a célokat, és elegendő erővel támadja meg őket. Ez az energia bármilyen formában nyilvánulhat meg és vöröses színekben pompázik.

Lebegés :
Wanda képes használni ezt a hatalmat, hogy átjusson a levegőbe, és repülhessen vagy lebegjen.


Erőmező-generáció :
Wanda képes egy rendkívül tartós energiahatárt létrehozni, amelyet alakíthat és deformálhat, ahogy szükséges.

Telekinézis :
Wanda képes arra, hogy mentálisan mozgassa, lebegtesse és manipulálja a tárgyakat, továbbá befolyásolhatja és szabályozhatja a molekulákat és a részecskéket, lehetővé téve számukra az anyag és az energia teljes szabályozását, valamint a fizikai erőket (mint például a mozgási energiát, a gravitációt, a súrlódást, a nyomást, a vektorokat, stb.).

Mentális manipuláció : Maximoff képes volt egyfajta mentális manipulációra, gyakran a hipnózis egy típusaként, hasonló módszerrel, amely lehetővé teszi a telepátiát. Kihasználta ezt a képességét, hogy megbénítsa a Bosszúállókat, arra kényszerítve őket, hogy emlékezzenek múltjuk sötétebb eseményeire, és olyan álmodozó víziókba kerüljenek, amelyek lecsillapították őket. Amikor ezt a képességet használja, Wanda vöröses energiája egyre inkább ködszerű alakot vesz fel, amely az áldozat feje fölött lebeg. A hatások torzítják az áldozat szeme színét, amely vörös színű lesz.  Emellett képes manipulálni a mások memóriáját, gondolatait, akcióit, érzelmét és érzékeit, valamint alvást vagy fájdalmat indukálni, és minden nehézség nélkül létrehozni illúziókat.

Félelem manipuláció :
Wanda gyakran használta ezt a képességét, hogy félelmet vagy érzelmi fájdalmat váltson ki egy személyben, rémálmok vagy hallucináció formájában, amelyek akár olyan erős embert is meggyengíthetnek, mint Thor. Ezek a látomások olyan dolgokat ábrázolhatnak, amelyektől valaki fél, bánatot érez.

Forrás:link
TULAJDONSÁGOK:
Nőies alakja van, teste karcsú, mozgása kecses, de már a járása is tekintélyt parancsol. Hosszú barna haja a háta közepéig ér, szeme színe szürkés zöld. Leginkább feketében jár, de jellemző ruhatárára a piros is.
De a bájos pofi, erős egyéniséget takar.
Lényegében ő egy kedves lány, csak az a baj, hogy az élet őt sem kímélte. Már egészen kiskorában fel kellett nőnie, hogy boldogulni tudjon bátyjával, Pietróval együtt. Ezek előtt boldog volt, de innentől kezdve bezárkózott, kialakult a saját világnézete. Sokan félnek tőle a hatalmas ereje miatt, ami csak ront a helyzeten. Erős egyéniség, határozott, bátor leányzó, elszánt, de eléggé makacs is. Amolyan lázadó típus. Mostanában zárkózott is.
De van egy gyengéd oldala, amit eddig nem sok ember látott.
Kedves, segítőkész, védi az ártatlanokat és ezeket a Bosszúállóknak köszönheti.ERŐSSÉGEK / KEDVELT DOLGOK:
•Pietro
•Vízió
•csend és nyugalom
•futás és meditáció
•csokoládé
•állatok (de ez titok)

GYENGESÉGEK / UTÁLT DOLGOK:
Tony Stark
•hangzavar
•a nagy felhajtások
•por és pollenek
•korán kelés
•Vízió főztje :p


ELŐTÖRTÉNET:
Nem szeretek a múltamról beszélni. Sőt, eddig nem is volt nagyon alkalmam, de most úgy látom sokan kiváncsiak rám. Na de nem baj, megosztom a történetemet veletek is.

Story of my life:

Wanda Maximoff Sokoviában született testvére, Pietro mellett. Tíz éves korában, miközben vacsorázott a családjával, amikor egy ismeretlen fegyver zuhant a házukba, megölve Wanda szüleit. Testvérével együtt elrejtőzött, így két napig tartó csapdába estek, és napokig bámulták az előttük lévő rakétán a Stark Industries nevet.

Ez a rettenetesen traumás élmény nagy gyűlöletet adott az ikreknek. Gyakran tüntetéseket is vezettek a Bosszúállók ellen. Életük nagy részét e gyűlöletnek szentelték, és megpróbálták megtalálni a módját, hogy a Bosszúállókat le lehessen győzni. Ez az állandó politikai tevékenység a SHIELD és a HYDRA radarjára helyezte őket.

~Amikor felnőttünk, Sokovia háborús zónává vált, a külföldi erők gyakran megszállták az utcákat . Bátyjámmal különböző zavargásokon vettem részt, hogy a külföldi erőket kivonják az utcákból. Ez nem valami jó dolog, de amit meg kell tenni, azt meg kell tenni.~

Amit az ikrek nem vettek észre, hogy a zavargásokat a HYDRA rendezte, akik az országban tartózkodtak, a zavargások segítségével fedezték fel kísérleteiket. Wandáékat a HYDRA tudósai keresték fel, akik felajánlották nekik a módját, hogy elérjék a Sokovia háborújának vezetéséhez szükséges energiát.

~Nehéz volt meggyőzni Pietrót, hogy fogadja el a kísérleteket, de végül beleegyezett. A város más önkénteseivel együtt vizsgálatokon vettünk részt, végül csak mi ketten éltük túl és rendkívüli erőknek lettünk tulajdonosai. Pietro emberfeletti sebességet ért el, és én pedig számos mentális hatalommal, mint például a telekinézissel, a hipnózissal és az energiaelőhívással rendelkezek.~

A Bosszúállók megérkeztek Sokoviába és átkutatták a telephelyet. A zűrzavarban Wanda és Pietro kiszabadultak a tartócellájukból, és bár tapasztalatlanok voltak, képesek voltak kihasználni hatalmukat, hogy feltartóztassák a Bosszúállókat.
Wanda használta a hatalmát, hogy röviden elhárítsa az Vasembert , egy sötét látványt hitetett el, ahol az Bosszúállók halottak voltak, és a Chitauri megtámadta a Földet egy féregjáratból. Amikor meglátta Stark igazi félelmét, Wanda megengedte Starknak és az Bosszúállóknak, hogy lelépjenek a jogarral, azzal a reménnyel, hogy Stark idegen fegyverrel való kisérletezése saját önpusztításhoz vezetne.A HYDRA Kutatóbázis és Wolfgang von Strucker báró elfoglalásával az ikrek visszatértek Sokoviába.

~Ott bementünk a templomba, és találkoztunk egy vörös köpenyt viselő emberrel(?). Amikor megkérdőjeleztem, hogy miért tud olvasni a fejemben, az ember felfedte magát, hogy ő Ultron, egy mesterséges intelligencia és egy robot egyben, ráadásul ő Tony Stark legújabb találmánya, amit a jogar használatával hoztak létre. Végül az Ultron kivezetett minket a templomból, és visszatértünk a kutatási bázishoz.~

Ultron átvette az alapot, és létrehozta a seregét. Amikor megbeszélték a Bosszúállók meggyilkolásának okait, Pietro elmondta Ultronnak a történetet arról, hogy elvesztették szüleiket a Stark Industries rakétája miatt. Bár eredetileg bizonytalanok voltak, Ultron biztosította nekik, hogy felhasználják hatalmukat a Bosszúállók megölésére.
Pietro és Wanda Maximoff a szövetségnek való megfelelés érdekében Wanda elkísérte Ultront célja megszerzésében.

~Ám de hamar rájöttünk Ultron sötét tervére és ellene fordultunk. Lassan pedig hozzácsapódtunk a Bosszúállókhoz, Clintnek hála és innentől kezdve hősök lettünk. Végre találtam valami célt az életemben.
Eddig folyton csak lázadtam, gyilkoltam, bűnöztem, de most...végre más lettem. Egy jobb ember lettem, aki az igazságért harcol. Lassan megkezdődött a harc is Ultron ellen, de előtte létrejött/megszületett egy személy, aki fontos szerepet tölt be az életemben.~


... Azután az ikrek Amerika Kapitány kiséretében visszamentek a Bosszúálló-toronyba, ahol Tony Stark és Bruce Banner megpróbálták feltölteni JARVIS tudatát egy testbe, ami lassan életre is kelt.
Wanda félelmében figyelte, ahogy a lény kezdetben megtámadta Thor-t, mielőtt New York városára nézett és megnyugodott. A lény bemutatkozott nekik, ő volt Vízió. Wanda és a Bosszúállók továbbra is óvakodtak Víziótól, pedig Wanda megjegyezte, hogy látta a világ elpusztítását a fejében.

~...és vissza a harchoz. Innentől már a Bosszúállókkal harcoltam, amit soha nem bántam meg.~

Wanda és Pietro beleegyeztek abba, hogy csatlakozzanak a Bosszúállókhoz és segítsenek Ultron megállításában és Sokovia megmentésében. Amikor a Sokovia- ba érkezett, Wanda jelentős szerepet játszott a polgári lakosok evakuálásában a városban, és több ezer ártatlant gyakorolta az elme erejére, és biztonságosan vezette el őket a háborús övezetből. Amikor az Ultron hadserege elkezdte a támadást, ártatlan civileket védelmezett az ellenséges tűztől az ő hatalmával, miközben biztonsággal futottak, ám a sereg tűzereje túl erősnek bizonyult.
Végül Ultron, a fennmaradó Vibraniumból kovácsolt eszközt használva felemelte a város nagy részét. Wandát eléggé megviselte Ultron beszéde, félelem lett úrrá rajta, végül Sólyomszemnek sikerült bevezetnie egy üres épületbe, ahol biztonságban lehetett, és ahol Wandát a félelem és bűntudat elszomorította, hogy olyan katasztrófát okozott, amellet ő az ő hibájaként észlelt. Sólyomszem azt mondta neki, hogy választania kell, hogy rejtve maradjon vagy várja meg a bátyját, hogy elvigye valahova biztonságba vagy folytassa a harcot, és igazi Bosszúálló legyen.
Végül az utolsó mellett döntött.

Skarlát boszorkány kilépett az ajtón és belekezdett a harcba. Wanda és testvére a város közepébe futott, és összeálltak, hogy segítsenek a csatában védeni a még mindig csapdába eső civileket, de miközben a lány harcolt, Higanyszál belerohant a csatába, de véletlenül egy rendőrtiszt eltalálta az egyik karját.
Amikor az Ultron elszabadította a hadseregét rájuk, Wanda és az Bosszúállók minden erőfeszítést megtettek az Ultron hadsereg látszólag végtelen hordájával szemben. (Végül a csapat sikeresen eltörölte a sereg többségét, és Ultron maga is szinte elpusztult Vízió, Thor, Iron Man és Hulk együttes erejével.)
De közben történt egy szörnyű balesett, ami még máig megviselte Wandát.

Miközben Skarlát boszi harcolt, érezte a szörnyű dolog, mint a bátyja megpróbálta menteni egy kisgyereket és az őt védelmező Sólyomszemet. Végül lelőtte és megölte a robot. Wanda észrevette, hogy térdre esett, és tiszta fájdalomban kiáltott fel.

A düh és az érzelmek leküzdésében Wanda Maximoff elhagyta a posztját, hogy megbosszulja a testvérét, követve az Ultront és kitépte a "szívét".
Wandát végül felvették a Bosszúállókhoz.

Azóta eltelt egy kis idő, de Wanda története még javában nem ért véget. Körülbelül egy évvel az Ultron offenzívát követően Skarlát boszorkány csatlakozott a Bosszúállókhoz, akik követték a Crossbones-t és a zsoldosokat Lagosba, Nigériába, ahol meg akarta támadni a Fertőző Betegségek Intézetét és ellopni egy biokémiai fegyvert. A Bosszúállók megpróbálták megállítani, ami végül sikerült is, de Wanda fellőtte több emelet magasra, ahol végül felrobban, sok ember áldozatot követelve.
Az Bosszúállók visszatértek az Új főhadiszállásra, ahol Wanda a robbanás okozta halálesetek miatt bűntudattal küzdött. Steve Rogers megpróbálta meggyőzni a fiatal nőt, hogy nem az ő hibája az egész. A beszélgetést megszakította Vízió, akire Wanda megharagudott, hogy a falon jött be az ajtó helyett. Wanda sok mindent nem bír, de amit főként nem, az az engedély nélküli belépés a szobájába.
Wanda a többi Bosszúállóval együtt találkozott Thaddeus Ross-sal és Tony Starkkal, aki bemutatta nekik a Socovia Accords-ot, olyan nemzetközileg elfogadott jogi dokumentumokat, amelyek szabályozást és kereteket dolgoznak a leírt egyének katonai / bűnüldöző telepítéséhez, amely tartalmazza Wanda nevét is. Ross megmutatta a harcokról készített felvételeket, amelyeken az Bosszúállók harcoltak, bemutatva a pusztulást és a halált, ami azt eredményezte. Wanda bűntudatot érzet, amikor látta a károkat, amiket okozott.
Mivel zárt körben tárgyaltak a megállapodásról, Wanda abban az időben nem tudta, hogy aláírja-e vagy sem, de leginkább csendben maradt a vita során. Amikor felhívta Tony a figyelmet arra, hogy vadászni fogják őket, ha nem írják alá, Vízió biztosította neki, hogy megvédi őt. Ezért Wanda mindig is hálás lesz neki.
Wanda ott maradt a létesítményben, Vízió felügyelete alatt, de ő egész nap unatkozott és hol a szobájában, hol a folyosón sétálgatott. De a bűntudat egyre erősebb lett benne és nem bírt nyugodni tőle. Vízió felvidításként megpróbált főzni neki, de mivel a főzés nem az erőssége, ezért nem járt sok sikerrel. De valahányszor amikor Wanda megpróbálta elhagyni a létesítményt, Vízió visszatartotta, mondván neki, hogy Stark megbízta őt, biztosítva, hogy ne hagyja el az épületet, amíg az Egyezményekkel folytatott vita le nem hűlt.
Később Steve Rogers elküldte Clint Bartont , hogy kiszabadítsa Wandát a "fogságból", ahol a Vízió felügyelete alatt állt. Barton egy külső robbanást hozott létre, hogy elvonja Vízió figyelmét. Ahogy Wanda figyelte Vízió-t, érezte a jelenlétét mögötte, és kést indított a betolakodóhoz, megállítva a támadást, amikor rájött, hogy a mögötte álló, az Clint Barton. Sólyomszem elmondta neki, hogy Amerika kapitánynak a segítségére van szüksége a Socovia Accords elleni küzdelemhez, de ahogy távoztak, Vízió visszatért és megállította őket.
Skarlát boszorkány kénytelen volt visszaszorítani Víziót, akármennyire is fájt ez neki.
Barton megpróbálja meggyőzni róla, hogy távozzon, de amikor Vízió elszabadul, Clintnek szüksége volt Wanda segítségére.
Skarlát boszi végül elnyomja Víziót, de ő figyelmezteti Wandát, hogy ha elhagyja, akkor mindenki félni fog, de a lány csak azt mondja Víziónak, hogy "csak a saját félelmét képes ellenőrizni", majd a létesítmény alatt több métert mélyre leszorította. Wanda végül Sólyomszemmel távozott Németországba, hogy eljusson Scott Langhez.
Vízió legyőzése után Wanda és Clint Barton elmentek Scott Langért, akit Sam Wilson ajánlott nekik. Amikor Langet Rogersnek bemutatták, Maximoff figyelte, ahogy Lang félénken beszélt Rogersszel, majd dicsérte őt. A csoport miután felkészült, elment a Flughafen Leipzig-Halle repülőtérre, ahol elindultak Szibériába, vagyis indultak volna, ha nem jön közbe egy apró malőr, amire nem számitottak.
Vasember és kis csapata az útjukat állta. Míg Sólyomszem megzavarta Vasembert, Wanda a hatalmát kihasználva támadt az ellenfelekre.
A csata a Bosszúállók között elkezdődött, amikor a két csapat egymásra támadt. Skarlát boszi elindult a levegőbe Vasember csapata felé, ahol a Spider-Man-et célozta a közelben lévő tárgyakkal, amit Parker el tudott kerülni.
Képességeinek köszönhetően Wanda arra összpontosított, hogy megvédje szövetségeseit, amikor elnyomják őket.
Vízió elpusztította a tornyot, így Rogers és Barnes nem tudott menekülni, de Skarlát boszorkány erőit felhasználta, hogy visszatartsa a törmeléket.
A csata után Vízió tslálkozott Wandával, és bocsánatot kértek egymástól.

Miután végül "elbuktak", Wandát, Clintet, Wilsont és Langet letartóztatták, ahol Wandára egy sokk gallért adtak, és kényszerzubbonyba zárták, hogy gátolják az erejét.
Amerika Kapitány végül beszivárogtatta a Raftot, és kiszabadította Wandát, Clint Bartont, Sam Wilsont és Scott Langet.

Napjainkban:
Szörnyű rémálmok gyötrik. Szüntelenül hallja ártatlan áldozatainak kiáltásait, mindenütt érzi a fájdalmat és szenvedést. A bűntudat még mindig kínozza, nem hagyja nyugodni, már napok óta pihenni sem tud. Eddig mindig pihenés és kikapcsolódásként meditált vagy elment futni. Majd megpróbált zenét hallgatni, de nem segített neki semmi.
Csak szorong magában, összegömbölyödve ismételgeti magában: ~Ez csak egy rossz álom, ez csak egy rossz álom, ez nem a valóság! Szüntelenül mormolja ezt a pár szót magában, egyre hangosabban, a végén már szinte kiálltva. Majd egy ordítás közepette felriad.
Hirtelen felkapja a fejét és ijedten körbenéz. A szokásos kis szobájában találja magát, ami mint minden reggel fényárban úszik. Az ágyán keresztbe fekve találja magát, mint minden reggel, valószinűleg megint csak forgolódott egész éjjel. A lepedő is gyűrött, párnái a földön hevertek, de ha egyszer álmatlanságban szenved, akkor nincs mit tenni.
Lassan feltápászkodik és leül az ágya szélére. Az éjjeli szekrényre pillant, ahol a szokásos pohár víz és a gyógyszere található.
-Pedig már azt hittem, hogy kezd hatni ez az izé...-sóhajt egyet, miközben a nyugtató tabletták dobozát vizsgálgatja, majd visszateszi a helyére. Belebújik a piros köntösébe és a nyuszis mamuszába, majd lassan komótosan kitámolyog a konyhába. Vesz egy mély levegőt és akaratlanul elmosolyodik, amint Vízióra gondol, aki mindig igyekezet minnél finomabb falatokkal meglepni még akkor is, ha egyántalán nem ért a főzéshez. Feltesz egy teáskanna vizet főnni a tűzhelyre és amig fől, addig egy random teafiltert vizsgálgat. De most ezuttal szomorúság lesz úrrá rajta. Eszébe jut Pietro és a vele eltöltött pillanatok. Bárcsak itt lenne legalább ő nekem! Annyira hiányzik! Vagy legalább a többiek. Tudom, nem találkoztunk mostanság és volt köztünk egy kis incidens, de jó volna, ha újra együtt volna a csapat...Gondolatait a víz fortyogó hangja szakítja félbe felpattan és már elő is veszi kedvenc bögréjét és elkészíti a teáját. Amikor elkészült, finoman belekortyol és folytatja a merengést. De a tea nem finom, csak ha az ember a barátaival együtt fogyaszthatja el egy kis süti és beszélgetés közben. Sóhajt egyet. ...És nem lennék ennyire egyedül.

THANKS!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
▪▪ Play by : mindenki és senki
▪▪ : :
▪▪ Hozzászólások : 534
▪▪ IC hozzászólások : 10
▪▪ Csatlakozott : 2013. Dec. 08.
▪▪ Tartózkodási hely : mindenütt és sehol
Admin

Jelvények
Csoport: Staff Staff
Összesítő: Admin

 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Wanda Maximoff   Vas. Szept. 10 2017, 00:10

Elfogadva

Köszöntelek sorainkban!
Bevallom, kicsit mindig aggódom, amikor olyan komplex karaktereket választ valaki, mint amilyen Wanda is. Sok mindenen keresztülment, megvannak a maga tragédiái, amik formálták a jellemét, és nem éppen cukorfalat nővé vált mindettől. Úgy érzem, neked sikerült visszaadnod az összetettségét; azt, hogy egyszerre kemény harcos és összetört, lassan gyógyuló kislány is ő. (Különösen kedvelem a "hős tanonc" megnevezést a foglalkozásnál, na meg persze hogy nem szereti Vízió főztjét...! Smile)
Kérlek, a játéktéren ügyelj majd a helyesírásra és a központozásra, érdemes legalább egy Word ellenőrzésen átfuttatni a szöveget, mielőtt elküldöd, a hibák egy jelentős részét kiszűri.
Az előtörténetből árad, hogy nagyon sok energiát fektettél bele, és hibátlanul összeszedted az eseményeket. Mind a hányatott gyerekkor, mind a felnőttként átélt nehézségek szerepet kaptak nálad, így igazán megismerhettük, hogy honnan is jöttél. Olykor kicsit hiányoltam ebből a részből a személyességet, és hogy igazán átérezzük azt, amit Wanda is átélt az események közepette, de szerencsére ennek is eljött az ideje a napjainkban játszódó szerepjátékos példánál. Igen, rémálmokkal küszködő, magányos, nyuszismamuszos ex-Bosszúálló, ez kell ide! Smile
Kíváncsi vagyok, merre haladsz majd a játéktéren. A lehetőségek tárháza az MCU egyik legnagyobb hatalommal rendelkező, de mentálisan instabil tagjánál tényleg szó szerint végtelen, úgyhogy nem is váratlak tovább. Foglalj PB-t, aztán irány a játéktér! Smile
marvel-universe.hungarianforum.com
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://marvel-universe.hungarianforum.com
 
Wanda Maximoff
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Marvel Universe :: Alapok :: Karakteralkotás :: Elfogadott karakterek-
Ugrás: