the future will be wonderful
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Loki Laufeyson

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
▪▪ Play by : Tom Hiddleston
▪▪ : :
▪▪ Hozzászólások : 66
▪▪ IC hozzászólások : 24
▪▪ Csatlakozott : 2017. Sep. 07.
▪▪ Tartózkodási hely : Kilenc Birodalom
▪▪ Csoport :
  • ✯Villain/Gonosztevő

Admin

Jelvények
Csoport: Canon Canon
Összesítő: Loki

 #1•• TémanyitásTárgy: Loki Laufeyson   Csüt. Szept. 07 2017, 15:04


Loki
God of Mischief
CSOPORT: ellenség | PB: Tom Hiddleston

"Freedom is life's great lie."


Becenév: Loki, Csínytevés istene, hazug, csaló, nyikhaj istenke, az asgardi Mussolini,
Születési hely és idő: Jöttünheim, Kr. u. 965
Lakhely: Asgard, különféle cellák
Foglalkozás: bajkeverő, főállású önimádó
Pb: Tom Hiddleston

CSALÁD:
Laufey: vér szerinti apjához semmiféle kötelék nem fűzte, hisz egy jeges sziklán hagyta meghalni, csak mert túl apró gyermek volt a jégóriásokhoz képest. Alkut kötött vele, kihasználta, majd végzett vele.
Farbauti: szülőanyjáról nem tud semmit, és nem is kíváncsi rá. Ezer évben egyszer, ha gondol arra, hogy vajon ki is hozhatta őt világra.
Odin: Ő találta meg a sorsára hagyott Lokit Jöttünheim vidékein. Örökbe fogadta és felnevelte a fiút, mintha a sajátja lett volna. Saját bevallása szerint a béke zálogaként hozta őt Asgardba, hogy majd felhasználhassa őt egy esetleges háború során. Loki mindig is érezte, hogy másként bánik vele, mint a villámok urával, mégis szerette volna azt gondolni, hogy tartozik valahová. A Mindenek atyja aztán összetörte ezeket az elképzeléseit, ő pedig sajátságosan értelmezte az egészet, mondván, hogy akit az apjának hitt, csak valami ereklyeként gondolt rá. Ennek fényében kezdett bele igazán a káosz és pusztítás művészetének gyakorlásába. Akkor is Odin-nak akar bizonyítani, amikor állítja, hogy nem. Bármennyire is haragszik rá, mégsem tudja teljes szívéből gyűlölni, ami csak még jobban összezavarja és sötétségbe taszítja.
Frigga: Az egyetlen igazán fontos személy Loki életében, akire mindig felnézett, akit őszintén, önzetlenül szeretett, és viszont. Valóban saját fiaként tekintett rá, talán az egyetlen visszatartó erőt képviselte az életében, akit soha nem csapott volna be igazán. Sosem akart volna ártani neki. Nagyon közel állt fogadott anyjához, a halála pedig valóban nagyon megviselte. Magát okolja miatta, hisz ő irányította Algrim-et a palota azon szegletébe a végzetes napon.
Thor: Odin-hoz hasonlóan vele szemben is vegyes érzelmeket táplál, átmenet a testvéri szeretet és a gyűlölet, megvetés között. Gyermekként sem szeretett Thor árnyékában élni, de valahol elfogadta a helyét. Mikor azonban ezek a gondolatok Odin által kimondva is értelmet nyertek, Thor-t is más helyre rangsorolta az életében. Elvégre még csak nem is a testvére! Nem kívánna rosszat a bátyjának, mégis gyakorta megvezeti, átveri, provokálja és próbál harcba keveredni vele.

KÉPESSÉG:
Loki alap repertoárjába tartozik az emberfeletti erő, gyorsaság, állóképesség, reflex a jégóriás létnek köszönhetően. Jóval gyorsabban regenerálódik, mint egy közönséges halandó, és sokkal hosszabb ideig is él. Őt idézve plusz mínusz ötezer év.
Loki külsőre inkább hasonlít egy asgardira, mintsem egy jégóriásra, bár így sem illik bele a szőke istenség kategóriába. Képes eredeti alakját is magára ölteni, mikor is bőre kék, míg szemei vörös színben pompáznak. Termetileg azonban meg sem közelíti fajtársait. A jégóriások érintése iszonyatos sérüléseket okoz azokon, akikhez hozzá érnek, ám ő immúnis erre. Származásából eredően képes a fagyasztásra, illetve a rejtőzködés művészetére. Ő azonban ezt az adottságot egy egészen új szintre emelte azzal, hogy képes saját magát és másokat elrejteni Heimdall mindent látó szemei elől. Szinte képes láthatatlanná válni mások előtt, és maga válogathatja meg, hogy kik láthassák mégis.
Jöttün származása ellenére fogadott anyja, Frigga lévén betekintést nyert az asgardi mágia, varázslás világába, hogy a Kilenc Birodalom egyik legnagyobb boszorkánymesterévé váljon. (Más kérdés, hogy ezt képes-e kellően kihasználni és jól forgatja-e a lapjait) Testvérével ellentétben ő nem a bajvívásban, sokkal inkább a könyvek forgatásában jeleskedett. Képes illúziókat kelteni, amely többféle formát is ölthet, például megsokszorozza önmagát, kicseréli magát egy hamisítványra, hogy megtévessze ellenségeit. Ezen felül meg tudja változtatni önnön és környezete kinézetét is, elfedve a naív szemek elől a valóságot. Illúziói révén alakváltó is. Képes lemásolni mások megjelenését, mozgását, hangját, illetve ezt kivetíteni tárgyakra, helyekre is.
Nem csak aljas kígyó nyelve miatt igazi manipulátor, hanem mert konyít egy keveset a hipnotizáláshoz is. Elmekontroll segítségével irányíthatja a gyengébbek akaratát, melynek nincsenek térbeli határai, akár dimenziókon át is ki tudja vetíteni akaratát másokra, hogy azt tegyék, amit akar. Szinte a szájukba adja még a szavait is.
Boszorkánymester lévén a mágia több területében is jártas, amiket nehéz lenne behatárolni. Harcban megfigyelhető volt, hogy erőteljes sugarakat kreált a kezeivel, vagy épp erőteret vont maga köré. A telekinézist is elsajátította, tárgyakat mozgat az akaratával, de csinált már olyat is, hogy egy tárgyat egyik helyről a másikra teleportált.
Emberfeletti képességein túl meg van a magához való esze, az már más kérdés, hogy az érzelmei, a ki nem mondott komplexusai mindig a bukás irányába sodorják. Meglehetősen jó a taktikai érzéke és a megfigyelőképessége. Képes világok közt utazni a Bifröst használata nélkül is, hisz olyan helyeket, féreglyukakat, dimenziók közti töréseket ismer, amikről más álmodni sem mert soha. Képes látni, megjegyezni és használni is ezeket. Bár erőnlétben és harci képzettségben alaposan elmarad bátyjától, őt sem kell félteni, emellett ért a fegyverekhez is, előszeretettel hord magánál kisebb pengéket, tőröket is.

TULAJDONSÁGOK:
Loki nem véletlenül a csínytevések és a megtévesztés istene. Kiváló hazudozó, egy igazi csaló, azt sem lehet elhinni neki, amit kérdez. Bár sokszor talán már saját maga is elhiszi a kreálmányait, a "fennkölt céljait", amikkel előszeretettel takarózik. Nagyon ellentmondásos személyiség, akin nem az, hogy nem lehet, hanem egyszerűen képtelenség kiigazodni. Egyik percben csendes, szürke kisegér, míg a másik pillanatban felvágták a nyelvét. Olykor átvált megalomániás őrültbe, aki világuralomra akar törni bármi áron, nem mérlegelve a tettei súlyát, holott pont ezért szokta ostobának és alkalmatlannak nevezni Thor-t, hogy átvehesse a trónt. Elég sok lelki sérülést elszenvedett életében azzal, hogy a bátyja árnyékában nőtt fel, hogy Odin másképp bánt vele, majd végül megtudta az igazságot is a származásával kapcsolatban. Még csak nem is asgardi, hanem egy jégóriás, aki a szüleinek sem kellett. Hiába remélte, hogy neki is lehet esélye a trónra. Valóban mindketten uralkodásra születtek, csak Loki Laufey trónját örökölhette volna a jég birodalmában. Nem feltétlenül maga az a tény a mozgató rugója, hogy király legyen, egyszerűen csak egyenlő akart lenni azzal, akit hosszú évekig a bátyjának hitt. Szerette volna megkapni azt a tiszteletet, amiről azt hiszi, hogy jár neki. Szerinte ugyanis születési előjoga, hogy térdre boruljanak előtte. A valóság megismerése hatalmas törést okozott az amúgy sem túl stabil lelki világában, majd elveszítette Frigga-t is. Lokinak nem az a baja, hogy érzelemmentes, hanem, hogy túl sok van neki, amiket nem tud a helyén kezelni. Egyszerre haragszik a világra, gyűlöl, megvet mindenkit, közben mégis bizonyítani akar a Mindenek atyjának, Thor-nak, a környezetének, akik valami miatt kigúnyolhatták. Bár mindig vannak hátsó szándékai és szeret mások előtt egy lépéssel járni, olykor megcsillantja önzetlenebbik oldalát is. De ez a ritkábbik eset. Lokinak hatalmas az egója és a büszkesége, így inkább ezerszer meghalna, mint hogy valami ballépést beismerjen. Különbnek gondolja magát az univerzum valamennyi lakójánál. Nem lehet egyértelműen a sötét vagy a jó oldalhoz sorolni, ő egyszerűen csak feszegeti ezeknek a határát és haszonleső módon mindig azon az oldalon bukkan fel, ahol győzelmet, jutalmat remél. Tud higgadt és megfontolt lenni, máskor pedig olyan, mint egy arrogáns, féltékeny, hisztis gyerek. Thor-ral ellentétben ő nem a harcosok oldalát képviseli, ő egy igazán okos, intelligens alak, aki többre tartja a könyveket, a mágiát, mint egy jól megfent kardot.

Jégóriásnak ugyan apró termetű volt, de az asgardi/midgardi népek mellett egyáltalán nem nevezhető alacsonynak a maga 188 cm körüli magasságával. A haja fekete, félhosszú, a szeme zöldes kék árnyalatú. Többnyire asgardi öltözetet, páncélzatot visel, olykor aranyozott szarvú sisakkal. A domináns színek a zöld, a fekete és az arany árnyalatai. Testalkata "vékony és éhes" benyomást kelt.

ERŐSSÉGEK / KEDVELT DOLGOK:
- Frigga, Thor, Odin
- Mágia
- Asgard
- Bajkeverés, mások idegesítése

GYENGESÉGEK / UTÁLT DOLGOK:
- Frigga, Thor, Odin
- Származása
- Jégóriások
- Nyavalygás
- Midgard és az ott élő halandók
- Hulk

ELŐTÖRTÉNET:
Elmondom apánknak, hogy mit tettél ma érte.
Nem érte tettem.
Egy aprócska, szinte már túlságosan is átlátszó trükk. És mégis... ennyi év és megtévesztés után, még mindig bedőlt nekem. Thor végtelenül naiv és ostoba, nem véletlenül nem királynak való. Akárhogy próbálja az ellenkezőjét tenni, végül mégis az én malmomra hajtja a vizet, a kezemre játszik. Tálcán kínálja nekem a lehetőségeket, hogy dróton rángassam, akárcsak egy agyatlan bábot. Valahol talán megható a rendíthetetlen bizalma és az elvakult testvéri szeretete az irányomba, másfelől viszont kóros is, amiért az asgardi polgárok joggal aggódhatnának. Kinek kellene egy olyan uralkodó, akit a romlott fivére az orránál fogva vezet? Ostoba mind egy szálig... az is, aki az ilyet nyájként követi.

Amint Thor és a halandó nőcske végre eltűntek a színről, magamra ölthettem az egyik einherjar képét, hogy így térjek vissza Asgardba, lehetőleg Odin színe elé. Az Aether ebben a percben mit sem érdekelt. Vonzott a hatalma, szívesen megkaparintottam volna magamnak a végtelen követ, de a Mindenek atyja volt most a célom. Megtapasztalja, hogy mégsem olyan mindenható, bölcs és pótolhatatlan, mint ahogy azt képzeli magáról. Én, Loki, az alábecsült fia, a szuvenír a jég birodalmából majd megmutatja neki, hogy jobb király vagyok, mint ő vagy a bátyám valaha is. Ismerem a világok közötti átjárókat, melyeket még Heimdall mindent látó szemei sem képesek kifürkészni. Könnyűszerrel jutottam vissza a palota romos épületébe, amit a sötét elfek és Thor fantasztikus repülési képességei alaposan megtépáztak.

Bocsásson meg felség, híreket hoztam a sötét világból. Thor-nak nyoma veszett. A fegyvereknek is, de... találtunk egy halottat.
Loki.
Hogy miféle felismerés szólt ki az öregből, ezt már sosem tudjuk meg. Átvettem a helyét a trónon, felvettem az alakját, hogy én uralkodhassak a képében tovább. A hogyan és miként maradjon az én kis titkom, de azt bizonyosan állíthatom, hogy egyetlen asgardi söpredék sem vette észre a cserét, hogy Odin-nal ne stimmelne valami.

Azt mondtad, nincsen bölcsebb király nálam. De tévedtél. A konvergencia egyesítette a birodalmakat. Látták, hogy az életedet kockáztattad értük. Mit kíván az új király cserébe Asgard-tól?
Az életét. Apám, nem lehetek Asgard királya. Megvédem Asgardot és a többi birodalmat az utolsó leheletemig, de nem vagyok rá képes a trónon ülve. Loki minden hibája ellenére úgy értett az uralkodáshoz, ahogy én sosem fogok. Az erőszak, az áldozatok megváltoztattak. Inkább leszek jó ember, mint nagy király.
Vajon a fiam beszél, vagy a nő akit szeret?
Amikor te beszélsz, nem hallom anyámat. Nem Jane miatt teszem, apám. Ő nem tudja, hogy miről beszélünk. Megtilthatod, hogy lássam, megengedheted, hogy nőül vegyem, az mindegy.
Az egyik fiam túlságosan akarta a trónt, a másik visszautasítja. Ez az én örökségem.
Loki becsülettel halt meg. Én becsülettel akarok élni. Ez nem elég örökség?
Nem adhatom áldásom rád, nem kívánhatok sok boldogságot.
Tudom.
Ha büszke volnék a férfira, aki a fiamból lett, akkor sem mondhatnám. Csak is a szívem érezhetné. Menj! Fiam...
Köszönöm, apám!
Nem, én köszönöm!

Még a nagyszájú, mindig kétkedő Sif-et is sikerült meggyőznöm a remek alakításommal, így minden kérdés nélkül teljesítette a parancsomat, mikor Midgard-ra küldtem a szökött Lorelei után, hogy hozza őt vissza Asgard-ba, de haladéktalanul. És nem ez volt az egyetlen alkalom. A halandók világában Heimdall Kree fenyegetést jelentett, így a harcost újfent oda küldtem, hogy intézkedjen.
Minden remekül ment, amíg...

De ez már egy másik történet!
THANKS!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
▪▪ Play by : mindenki és senki
▪▪ : :
▪▪ Hozzászólások : 534
▪▪ IC hozzászólások : 10
▪▪ Csatlakozott : 2013. Dec. 08.
▪▪ Tartózkodási hely : mindenütt és sehol
Admin

Jelvények
Csoport: Staff Staff
Összesítő: Admin

 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Loki Laufeyson   Csüt. Szept. 21 2017, 12:57

Elfogadva

Köszöntelek sorainkban!
Óóóóó, egy ízig-vérig bajkeverő Ellenség csatlakozik sorainkhoz, nem is lehetnék boldogabb! Amikor megláttam, hogy elviszed Loki karakterét, legszívesebben ugráltam volna örömömben, hiszen ő is különösen közel áll a szívemhez a Marvel pantheonban, és sejtettem, hogy nálad értő otthonra talál majd a karakter. Nem is remélhettem volna többet, mint amit ez a lap adott!
Alaposan összeszedtél mindent, amit Loki tudni enged magáról, a családját, a képességeit, a tulajdonságait egytől egyig mesterien komponáltad meg, hogy egyre jobban és jobban beránts minket ennek a kaotikus zseninek a világába. Mindezt persze az előtörténeted koronázza meg... amit imádtam az első szavától az utolsóig. A Lokiból áradó arrogancia, a pökhendiség, a taktikázás, a bizonyítási vágy, minden megvolt benne, amitől Loki igazán lokis (bocsánat, nincs rá jobb szavam!) tud lenni. Nem is tudnék mibe belekötni - na jó, talán a névragozás notórius kötőjelezésébe, de hagyjuk most a nyelvtannácit pihenni, illik hozzád a lázadás -, úgyhogy nem is tartalak fel tovább.

PB-t már foglaltál, így vár a testvéred játéktér! Smile
marvel-universe.hungarianforum.com
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://marvel-universe.hungarianforum.com
 
Loki Laufeyson
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Marvel Universe :: Alapok :: Karakteralkotás :: Elfogadott karakterek-
Ugrás: