the future will be wonderful
 
HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Helyszínek leírása

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
▪▪ Play by : mindenki és senki
▪▪ : :
▪▪ Hozzászólások : 534
▪▪ IC hozzászólások : 10
▪▪ Csatlakozott : 2013. Dec. 08.
▪▪ Tartózkodási hely : mindenütt és sehol
Admin

Jelvények
Csoport: Staff Staff
Összesítő: Admin

 #1•• TémanyitásTárgy: Helyszínek leírása   Pént. Ápr. 07 2017, 12:47


A 9 birodalom

>> Alfheim: a fénytündérek otthona. A legenda szerint ezek a lények fényesebbek még a Napnál is, ebből arra lehet következtetni, hogy az otthonuk is egy gyönyörű és békés hely. Uralkodójuk a ván Frey isten.

>> Asgard: az asgardi istenek lakhelye, hozzájuk tartozik a Bifröst is. Odin, a Mindenek atyja uralkodik ebben a világban. Gyönyörű, napsütötte világuk tele van hatalmas erdőkkel, magas hegyekkel, csillogó vizű folyókkal, melyek csodás tájakat szelnek át. E helyütt építették fel az istenek a maguk otthonait. Gladsheim (Örömhon) pedig egy csodaszép, kívül-belül színarany palota Asgard kellős közepén, ahol a Valhalla is épült.

>> Hel: a halottak birodalma, a tisztátalan lelkek lakóhelye, ide azok kerülnek, akik valamilyen gyalázatot követtek el és vezekelniük kell. Ahogy a nevében is benne van, Helheim, a holtak úrnőjének, Helnek a birodalma. Hel kapuját Garm, az istennő "pokoli" kutyája őrzi. Helheimet a Hvergelmir forrásból eredő Gjöll folyó veszi körbe, amelyet a Gjallarbrú (Gjöll-híd) keresztez. A hidat az óriás Modgudr őrzi.

>> Jöttünheim: itt élnek a jégóriások. Asgardtól a befagyhatatlan Ífingr folyó választja el. Jötunheim rettegett uralkodója jelenleg Farbauti, az egykori király, Laufey felesége. Számtalan erődítmény található itt, minden sötét, fagyos és jéghideg.

>> Midgard: vagyis a Föld, ahol az egyszerű halandók élnek, így azt hiszem, hogy ezt a világot nem kell különösebben bemutatni.

>> Muspelheim: a tűzóriások otthona és egyben a tűz birodalma is. Itt uralkodik Szurtur. Jöttunheim-mel ellentétben itt minden forró és lángok, láva borít mindent. Aki teheti, elkerüli ezt a birodalmat, mivel csupa baljós jóslat szól róla.

>> Nidavellir: a törpök királysága. A kovácsmesterség a fő szakterületük, ahhoz értenek igazán. Páratlan fegyvereket készítenek, de az ékszerek terén sem lehet alábecsülni őket. Itt készítették a Mjölnirt, Thor pörölyét is. A hely maga tele van zöld területekkel, hegyekkel, dombokkal. A törpök a föld alatt barlangokban élnek és dolgoznak.

>> Svartalfheim: a sötét tündérek birodalma. A területet fák és zöld pázsit borítják, amire egész városokat, falvakat, kastélyokat építettek. Azonban a törpökhöz hasonlóan ők is szívesen élnek föld alatti barlangokban. Vezetőjük Malekith volt.

>> Vanaheim: a ván istenek lakhelye, szinte közvetlenül Asgard mellett. A területet erdők, mezők borítják, a rengeteg növény jellemző erre a vidékre, de főleg a fák. Gigantikus kastélyokból is akad szép számmal, amik már szinte hegység nagyságúra tehetőek. A testvérpár, Frey és Freyja uralkodnak ebben a birodalomban.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://marvel-universe.hungarianforum.com
avatar
▪▪ Play by : mindenki és senki
▪▪ : :
▪▪ Hozzászólások : 534
▪▪ IC hozzászólások : 10
▪▪ Csatlakozott : 2013. Dec. 08.
▪▪ Tartózkodási hely : mindenütt és sehol
Admin

Jelvények
Csoport: Staff Staff
Összesítő: Admin

 #2•• TémanyitásTárgy: Re: Helyszínek leírása   Vas. Ápr. 09 2017, 20:07

S.H.I.E.L.D. létesítmények

>> Triskelion: Az egyik olyan létesítmény, aminek a pontos helye nem titkosított, a Theodore Roosevelt Island-en található, a Potomac folyón Washington és Virginia között félúton. A S.H.I.E.L.D. elsődleges főhadiszállása volt a HYDRA megszállás előtt.

>> Játszótér: Technikailag nincs neve, mivel elvileg nem is létezik, ez egy titkos bázis. A SHIELD tudományos részlege is itt található. Miután Coulson lett az igazgató, ez vált a szervezet megmaradt tagjainak főhadiszállásává. 1949-ben építették, melyet maga Peggy Carter felügyelt. Egészen addig ez is maradt a bázis, míg LMD-May fel nem robbantotta magával együtt.

>> Akadémia: Itt képzik ki az új SHIELD ügynököket. Valójában három épületből áll. A kommunikációs részlegen az adatok analizálásával foglalkoznak, ezen kívül van még az operációs és a tudományos részleg. Az operációs részleg programja a legagresszívebb és itt a legmagasabb a bukási arány is. Specialistákat és terep ügynököket képeznek. A tudományos részlegre jelentkezőknek legalább egy Ph.D.-vel rendelkezniük kell.

>> Fagyasztó: A fagyasztó/hűtő egy fogva tartásra, tárolásra és raktározásra szolgáló létesítmény egy titkos helyen. A szerkezet 100 emelet magas és csak a tetőről lehet bejutni. Különleges, veszélyes tárgyakat, fegyvereket, illetve bűnözőket tároltak itt. A HYDRA felemelkedésének idején rengeteg tárgyat elloptak, a foglyok nagy része pedig megszökött.

>> Csúzli: A létesítmény feladata, hogy megszabaduljanak a veszélyes technológiáktól, szó szerint kilövik és megsemmisítik őket. Egy rakétával a napba küldik őket. Ez azonban a legtöbb esetben csak egy látszólagos eljárás. A tárgyakat átszállítják szigorúan titkos körülmények között a Fagyasztóba.

>> Tárcsa: Egyike volt a legnagyobb SHIELD létesítményeknek, lényegében úgy működött, mint egy másodlagos főhadiszállás. Innen kapták a támogatást, a kimenekítő egységeket is az ügynökök a folyamatban lévő ügyekhez. A HYDRA felemelkedése után az Egyesült Államok fegyveres erőinek megszállása alá került.

>> Gubó: Egy titkos létesítmény, mely edzésekre, kiképzésekre szolgál. Joey Gutierrez-t is a Gubóba küldték, hogy megtanulja irányítani az inhuman képességeit. Ezek korábban Dr. Andrew Garner felügyelete alatt zajlottak, ő azonban már nincs az élők sorában.

>> Homokvár: Ez egy SHIELD kutatási létesítmény valahol Afrikában, a veszélyes anyagok kezelésére és vizsgálatára specializálódott. Az akadémia tudományos és technológia részlegének tanulói számára ez mindig is vonzó, álom munkahelynek számított, mindenki szeretne itt kutató lenni.

>> Zephyr One: A Zefír 1-es egy mobil, fedélzeti irányítású repülőgép, amit Fitz tervezett a SHIELD számára. A BUS helyettesítésére használták, miután az megsemmisült a HYDRA elleni harcokban. Rendkívül felszerelt, olyan, mint egy mozgó, repülő, légi bázis.

>> Raft:Az amerikai kormány tulajdona. Egy vízalatti börtön az Atlanti-óceán közepén, aminek a célja, hogy a felerősített vagy szuper képességekkel rendelkező egyéneket tartson fogva, elzárva. A cellák külön ilyen személyeknek készültek a SHIELD munkája nyomán. Az eredeti szigetelőegységet a S.H.I.E.L.D. tervezte az olyan erősségű fickók ellen, mint amilyen Hulk is, és ezt fejlesztették tovább, miután egyre több inhuman bukkant fel a világban. Az egység többrétegű poliadaptív anyagból áll, ez a legkompatibilisebb vegyület, amit a S.H.I.E.L.D. valaha képes volt megalkotni. A lényeg, hogy minden egység személyre szabható, alkalmazkodik a bent tárolt egyén erejéhez és különleges képességeihez is. Így odabentről a szökés képtelenség, még senki sem tört ki belőle. (leszámítva Robbie Reyes Szellemlovasát) A cellákat csak kívülről lehet kinyitni, megfelelő hozzáféréssel.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://marvel-universe.hungarianforum.com
avatar
▪▪ Play by : mindenki és senki
▪▪ : :
▪▪ Hozzászólások : 534
▪▪ IC hozzászólások : 10
▪▪ Csatlakozott : 2013. Dec. 08.
▪▪ Tartózkodási hely : mindenütt és sehol
Admin

Jelvények
Csoport: Staff Staff
Összesítő: Admin

 #3•• TémanyitásTárgy: Re: Helyszínek leírása   Vas. Ápr. 09 2017, 20:10

New York helyszínei

>> Bosszúállók tornya:

>> Chikara Dojo:

>> Új-Bosszúállók Bázisa:

>> Sanctum Sanctorum:

>> Metro-General Hospital:

>> Pop's Barber Shop:

>> Ryker's Island:

>> Stark Industries:

>> Luke's:

>> Wilson Fisk's Penthouse:

>> Nelson & Murdock ügyvédi iroda:

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://marvel-universe.hungarianforum.com

 #4•• TémanyitásTárgy: Re: Helyszínek leírása   

Vissza az elejére Go down
 
Helyszínek leírása
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Marvel Universe :: Alapok :: Fontos tudnivalók-
Ugrás: